Το Μεγάλο κυνήγι ανακύκλωσης μπαταριών ξεκίνησε!

Ανακάλυψε πολύτιµες πληροφορίες για την ανακύκλωση των χρησιµοποιηµένων µπαταριών και βοήθησε το σχολείο σου να ξεχωρίσει στο κυνήγι των Άδειων Στηλών Ενέργειας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ!

Για κάθε σου απορία, υπάρχουν απαντήσεις!
Αρκεί στα video εδώ το play να πατήσεις.

ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΣΤΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ";

Είναι δοχεία που μέσα τους κρατάνε κλεισμένη την ενέργεια. Μπορεί να τις ξέρεις και σαν μπαταρίες.
Είναι Κύλινδροι, Τετράγωνα, ακόμα και Κουμπιά!
Αυτές κυνηγάς. Μεγάλες και μικρές.
Περιμένεις να αδειάσουν, τις μαζεύεις και τις πας για ανακύκλωση στον κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου σου.

ΣΤΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΕΣ;

Κάποιες μπαταρίες κρύβονται ακόμα σε συσκευές ή παιχνίδια που δε δουλεύουν πια. Ψάξε στο παλιό σου τηλεκατευθυνόμενο, στο ξεχασμένο drone του μπαμπά, στο τηλεκοντρόλ, στο παλιό ραδιοφωνάκι του παππού και στο ξυπνητήρι που μάλλον το πήρε ο ύπνος. Δεν είναι μόνο όμως αυτές! Σε ένα κάδο ΑΦΗΣ μπορείς να αφήσεις και μπαταρίες από UPS, hover boards ακόμα και από ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα!

ΕΣΥ ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ;

Η απάντηση είναι απλή. Κάπου μακριά από υγρασία και από το φως του ήλιου. Βρες ένα παλιό κουτί και ξεκίνα να γεμίζεις. Μπορεί να είναι κουτί από μπισκότα ή κουτί από παπούτσια. Φυσικά μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου κουτί συγκέντρωσης μπαταριών, το αυθεντικό κουτί των μεγάλων μικρών κυνηγών. Θα βρεις το σχέδιο στην αποθήκη εφοδίων στο www.afis-kinigoi.gr.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΦΗΣ;

Όταν οι κάδοι ΑΦΗΣ γεμίσουν, μια ειδική ομάδα συμμάχων από την ΑΦΗΣ πηγαίνει στα σχολεία για να τους αδειάσει. Παίρνουν τις άδειες στήλες ενέργειας και τις πηγαίνουν σε έναν μεγάλο χώρο που λέγεται “χώρος διαλογής”. Εκεί, τις ξεχωρίζουν ανάλογα το είδος τους, τις βάζουν σε μια ειδική συσκευασία και τις μεταφέρουν στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΕΝΕ...

…πως οι άδειες στήλες ενέργειας δεν είναι τόσο άδειες τελικά!

Κρύβουν μέσα τους πολλά και πολύτιμα υλικά… που όταν ανακυκλωθούν τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πολλά νέα πράγματα, όπως ποδήλατα, γυαλιά, ψαλίδια, χάρακες… και φυσικά, νέες στήλες ενέργειας, δηλαδή μπαταρίες!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.

Σε αυτήν υπάρχουν δύο!